BejelentésZsóka néni lapja
"Én az örök óvodás..!"

MENÜ

Ingyenes Angol online nyelvtanfolyam kezdőknek és újrakezdőknek. Ráadásul most megkapod ajándékba A Hatékony Angol Tanulás Titkai tanulmányom.Hírek
Örültem!!!

Nagyon köszönöm azoknak a kedves szülőknek, akik elhozták hozzám az én volt kékecskéimet. Nagy örömet szereztek vele!

ISKOLÁSOK!!!

Elmentek hát az iskolába. Véget ért a felhőtlen kisgyermekkor. Sok-sok piros csillaggal, ponttal és dicsérettel legyen teli az üzenőfüzetetek, füzeteitek, s majd az évvégi bizonyítványotok is. Látogassatok meg engem a Pöttyös oviba (Jász utca), nagyon várom a híreiteket!!!!
Kiss Bacsa Istvánné, Hajdú Erzsébet vagyok. Jobbára Zsókaként ismernek. Gyökereim egy Dél-borsodi kisváros, Mezőcsát homokos-agyagos talajában kapaszkodnak szívósan. Idevárnak szüleim, rokonaim, barátaim. Innen indultak útnak gyermekeim. István fiam, aki meg sem állt Norvégiáig, Emőke lányom Debrecenben szolgálja a hazát (vele él életem egyik fényes csillaga, fiú unokám: Huncut Betyár Pityum). Orsi lányom Mezőcsáton maradva élvezi a tiszta levegőt, másik fénylő csillagocskámmal, pici lányka unokámmal (Pindurka Tüncsivel) és párjával Zolival.


A hatalmas tölgyfa ágai is messze kerülnek a gyökereitől. Az én ágaim is a távoli Budapesten lengedeznek. Itt találtam meg társamat, itt várnak nap, mint nap, csillogó szemű óvodásaim.


Az irodalomszerető emberből, aktív művelőjévé három éve, a párom segítségével, inspirálásával váltam. Igyekszem élettel teli, emberi történeteket alkotni, s nagyon szeretném, ha átsejlene írásaimból a humánum, az ember és a természet tisztelete, szeretete. Az írás számomra kedves elfoglaltság, a bennem feszítő mondanivaló köntösbe foglalása. Örömmel tölt el, ha ezzel kellemes, hasznos perceket szerezhetek másoknak. Novelláim mellett, egyre több mesém születik, amit ovisaim és idősebb unokám élvezettel hallgatnak (Majd, ha kissé nagyobb lesz, akkor Tüncsike is). Belekezdtem első könyven megírásába.


Nagy szenvedélyünk a Velencei tó, a környező hegység az elragadó táj. Minden szabadidőnket itt töltjük, kerékpárral bejárjuk minden zegét - zugát. Télen a befagyott tavon korcsolyázunk, hokizunk. Kertünkben éjszakánként sünök vacsoráznak lelkesen, napközben madarak fogdossák a rovarokat, alig néhány méterre tőlünk. Nem véletlen, hogy ők lettek meséim hősei. (Ovisaim a sünöket már csak Sünciként emlegetik.)


Elégedett embernek tartom magam. A foglalkozásom hivatás, a gyermekek között telnek napjaim. A tőlük kapott szeretet minden nehézségen átsegít. Hatalmas szeretet van bennük, és óriási szeretetvágy! Nem győzzük egymást szeretgetni. Én rengeteget adok, mert vannak huszonegynéhányan, tőlük pedig sokat kapok, alig győzöm elraktározni, de a legkönnyebb munka mégis ez és a legszebb!


Elgondolkodom, hogy nem régen még pöröltem a felettünk valóval, miért mér rám ennyi  terhet, de látom már, nem volt igazam. Meg kellett tapasztalnom a nehézségeket, hogy értékelni tudjam a jót! Mostmár tudom: Szeret engem az Isten.


 
www.csillagszemek.hu közéleti és irodalmi portálon is jelennek meg novelláim: HZsoka néven(email: bacsane@freemail.hu)


Képeim:


Kedvenc fenyőnkkel


Én a lovas


Fényeskével


KettesbenHárom kép a csuhé - készítményeimből.


Velencei csalitosbanKépgaléria
Üzenőfal


Név:

Üzenet:
Ingyenes honlapkészítő
Profi, üzleti honlapkészítő
Hirdetés   10
Végre értem amit angolul mondanak nekem, és megértik amit mondok.

KÖSZÖNÖM NOÉMI!